fbpx

Tips og tricks til kør-selv skiferien

Baggage og pakning af bilen

7. OKTOBER

I vores 9 personers minibus er der masser af plads til jeres baggage, vel og mærket at man pakker bilen ordentligt og ikke smider alt tilfældigt ind. Har de fleste på turen selv har ski og støvler anbefales det klart at man tilvælger en tagboks. For selvom man kan glide ski og snowboard under den bagerste sæderække, giver det ikke den bedst komfort for dem der mister fod/ben plads på bagerste række. På trods af en ekstra betaling for tagboksen og et lidt højere brændstofs forbrug gør en tagboks sig godt for både plads i bilen og udsyn for chaufføren. Tagboksen giver jeg også en frihed til hurtigt at kunne transportere ski og udstyr til forskellige destinationer i området, hvis man ønsker at udforske destinationen. 

Vigtige ting inden afrejse

I Østrig og Schweiz koster det penge at køre på motor- og motortrafikveje. Der kræves en såkaldt vignette i foruden. Lejer man en bil igennem os, vil der som standard sidde et mærkat i foruden og man behøver derfor ikke bekymre sig om det. Køre man i egen bil til destinationerne, skal man være opmærksom på at få købt en vignette når man krydser grænsen. Altid sæt jer ind i de lokale færdselslove og regler inden i køre hjemmefra. Du kan læse mere om disse på FDM’s hjemmeside

Regler for vinterdæk og snekæder

Vinterdæk er must når man køre på skiferie, man møder som regel glatte og snefyldte veje, som sommerdæk ikke kan klare. Lejer man en bil igennem Bluebird Ski kommer bilen som standard med vinterdæk, så ingen bekymring om tilkøb og ekstra gebyr på vinterdæk.

Der er mange forskellige regler for snekæder i de lokale områder, ikke blot for lande men også lokale lovgivninger for destinationer. Undersøg altid hjemmefra hvad reglerne er på den destination i skal rejse til. Vi giver i Bluebird Ski som standard snekæder med i bilen, hvis nu det skulle blive nødvendigt.

Se FDMs guide til snekæder i de forskellige lande her

Vigtige ting at medbringe på rejsen

 1. Dokumenter
  Pas
  Lejekontrakt (ved lejebil) eller registreringsattest
  Rejsedokumenter
  Blåt og gult syresikringsbevis
  Evt forsikringspolice
  Kørekort
  1. Praktiske ting
   Snekæder, Gul vest, advarselstrekant og førstehjælpskasse (med som standard i Bluebird skis biler)
   Sneskraber (med som standard i Bluebird Skis biler)
   Tæpper og puder til ekstra komfort
   Små måltider og snacks til turen, altid vigtigt med drikkevarer i bilen.
   Småmønter til toiletstop i Tyskland
   1. Underholdning
    Tablet eller telefon til streaming og film
    Download film, musik og podcast til offline brug inden turen.
    Spillekort til både turen og hotelværelset
    Sjove spil såsom Yatzy e.l.

    Turen til destinationen

    Planlæg rejsen hjemmefra, aftal hvem der kører hvornår og hvor og hvornår i holder spisepause. Tingene kan selvfølgelig ændre sig undervejs, men det er altid praktisk at have en plan at gå ud fra. På den måde kan i også beregne tidpunkt for ankomst på jeres destination. Det er en rigtig god ide at få afklaret med hinanden inden afrejse om man ønsker at køre om natten eller om dagen, og om man godt kan tage et langt stræk eller man har det bedre med at køre af flere kortere omgange.

    Vi anbefaler altid at man holder en pause for meget end en pause for lidt. Der er ingen grund til at presse den med at køre længere end man kan holde til. Derfor altid respektere hvis en chauffør har brug for en pause og have altid medrejsende som er klar til at tage over.

    Nyd turen derned og gør det til starten på ferien i stedet for en transportdel som skal overstås. Hos Bluebird Ski har vi den holdning at ferien begynder så snart man drejer bilnøglen. Er man afsted en vennegruppe er der altid en masse hyggesnak og gode historier man kan catche op med på vej til destinationen. Det gør altid turen til en rigtig god start på ferien, hvor man fortæller røverhistorier og stemningen stiger i takt med at man nærmer sig alperne. Sæt evt en god podcast på i bilen, så har man noget underholdning og

    Når rejsen planlægges, så hold øje med hvor der er vejarbejde og om der skulle være nogle afspærret veje. Ofte er det en god ide at bruge en opdateret navigation såsom iPhone kort eller google maps, de vil ofte advare om og omdirigere til den hurtigste rute. Altid vær opmærksom på at nogle områder har tunneller og veje, som ikke er åbne om natten, hvilket altid er vigtig at have styr på inden afrejse.

    Se mulighederne for en lejebil her