fbpx

Anbefalinger til Østrig -
En skiferie i lejebil

Nogle af Østrigs bedste skidestinationer

7. Oktober 2020

Østrig er et af Europas absolut mest populære lande for vinteraktiviteter, og det ikke uden grund. Her er mulighed for verdensklasse skiløb og hyggelige omgivelser til både unge og voksne. Vi har udvalgt nogle af vores favorit destinationer, som både kan give den bedste oplevelse for børnefamilier men også voksnegrupper, som ønsker god afterski

Saalbach

Saalbach Skicirkus består af fire områder: Saalbach, Fieberbrunn, Leogang og Hinterglemm. Hvert enkelt af disse områder tilbyder forskelligt men super skiløb. Saalbach Skicirkus er et af Østrigs største og bedst sammenhængen skidestinationer, men til den kommende sæson har de også fået en mulighed for at komme hurtigt til Zell am See, med den nye Zellamsee Xpress. Dette betyder at liftkort virker til over 400 km. Pister. Saalbach er også kendt for gode afterski-barer, hertil kan nævnes den meget kendte Hinterhag.

Freestyle og freeride ski  

Fra Saalbach har du mulighed for at komme til områder som giver dig andre muligheder for skiløb, hvor du i Leogang kan komme i Nitroparken, hvor der er mulighed for at for flere forskellige linjer, alt efter dit niveau.

Hvis du derimod ønsker at køre noget freeride ski, så finder du ikke meget bedre forhold end i Fieberbrunn, også kaldet Snowmagnet. Fieberbrunn giver så mange muligheder for at finde nye friske spor i den nye sne, og hvis man er ny i området, har man flere muligheder for at købe en lokal bjergguide, som kender alle de rigtige steder i området. Fieberbrunn er så godt til offpiste ski, at både Freeride World Tour og DM i freeride ski afholder deres konkurrencer her hvert år.

Hvis du ønsker at bestille en skiferie med lejebil, så kan du se mulighederne ved vores samarbejdspartner – Vinterly.

Zauchensee

Zauchensee byen ligger i 1350 m og det højeste skiløb sker i 2100 meters højde. Zauchensee er derfor et af de højest beliggende skidestinationer i Salzburger Skiwelt, som nærmest snegaranti. Derfor opfylder Zauchensee alle skiløbers ønsker uanset om man er til offpiste ski, krævende pister i form af World Cup pisten eller hyggelige omgivelser for børnfamilier. Byen er meget lille og består kun af overnatningsmuligheder, små spisesteder og barer samt skiudlejning, så byen er en ægte lille skiperle.

Zauchensee er et lille område på 44 km pister, men er sammenhængende med Ski Amadé, som giver mulighed for 760 km pister i de mere kendte områder Wagrain, St. Johann og Flachauwinkl, hvor den berømte Absolute freestyle park.

Hvis du ønsker at bestille din næste skiferie med lejebil til Zauchensee, så kan besøg Højmark, som har det fantatiske hotel Enzain lige ved liften.

Schladming

Schladming er flere gange blevet kåret til Europas bedste skisportsdestination, hvilket vi er enige i – fremragende destination med masser af muligheder for ski, sjov og hyggelige stunder. Schladming by har det hele – udendørs afterski på torvet og gode restauranter, cafeer og butikker

Skiområdet

Området består af fire sammenhængende bjerge – Reiteralm, Hochwurzen, Planai og Hauser Kaibling. Hvert år afholdes World Cup på Planai-bjerget, som får byen til at summe af fantastiske stemning fra alle skientuiasterne der venter med stor spænding på at se løbet.Fra Schladming kan du komme til Dachstein gletsjeren med skibussen, hvilket i sig selv er en oplevelse. Forholdene er fantastiske, hvis der er bluebird forhold. Ja, faktisk fås det ikke meget bedre så.

Freeride ski

Der er fine muligheder for nogle puddersving. Mange af nedfarterne ligger nordvendt, så forholdene forbliver gode. Fordi det er ikke er det mest respekteret sted at køre offpiste, er der ikke overrendt af sultne puddersvings skiere.

Freeride ski for de ekstreme

Fra Dachstein er nogle udfordrende freeride faces, men her anbefaler vi på det stærkeste af være i selskab med en lokal bjergguide. Grunden til dette er at man både skal have erfaring med at klatre med sit udstyr samt skal man kunne komme ned igennem smalle couloir. Altså kræver sådan en tur kendskab til forholdene og bjerget samt det rigtige udstyr. Dette er for topskiløberne, som ønsker en oplevelse for livet.

I Schladming har vores samarbejdspartner byens absolut bedste placering med deres eget hotel Planai, som ligger 10 meter fra hovedliften. Kontakt Højmark hvis du ønsker et uforpligtende tilbud på din næste skiferie med en eventuelt lejebil.

Ønsker du at læse mere om vores lejebil, så klik HER.